מדריך לבחירת פתרון ה- Wi-Fi המתאים ביותר
קליטה בחניון – חניונים תת קרקעיים מהווים סביבה מאתגרת לפריסת רשת Wi-Fi אמינה ויציבה. התמודדות עם שטח גדול, קירות עבים מבטון מזויין ותנאים שונים של רטיבות וחשיפה ללחות, דורשים מערכת Wi-Fi מותאמת היטב. במדריך זה נסקור את ההבדלים בין הטכנולוגיות השונות, תוך התמקדות בתדרים, תקנים, עלויות רכישה וצריכת חשמל. נבחן גם את היתרונות של שימוש בתדר 2.4GHz בחניונים תת קרקעיים לעומת תדר 5GHz, ונעמוד על החשיבות של מערכת מנוהלת לשמירה על רציפות התקשורת, במיוחד לשיחות טלפון ושיחות ווטסאפ.
חשיבות מערכת מנוהלת לשמירה על רציפות התקשורת
בחניון תת קרקעי, רציפות התקשורת היא קריטית, במיוחד כשמדובר בשיחות טלפון ושיחות ווטסאפ, אשר מצריכות חיבור יציב וללא ניתוקים בעיקר לאור העובדה שהמשתמשים ניידים בחניון, נוסעים ברכב או הולכים ברחבי החניון. כאן נכנסת לתמונה החשיבות של מערכת Wi-Fi מנוהלת:
מעבר חלק מ- Access Point אחד לשני: כל משדר Wi-Fi נקרא Access Point (AP) או "נקודת גישה" בעברית.
כל נקודת גישה כזו מספקת קליטה באזור מסויים. כשהטלפון שלך מחובר לנקודת גישה ואתה הולך / נוסע בחניון הטלפון שלך אמור, כשאתה מתרחק מנקודת הגישה שמשרתת אותך, לעבור לנקודת גישה חדשה שקרובה אליך יותר. רק פריסה של מערכת Wi-Fi מנוהלת תשמור על רציפות בתקשורת במעבר מנקודת גישה אחת לאחרת. במידה ולא משתמשים במערכת מנוהלת בכל מעבר כזה הטלפון יתנתק מהרשת למספר שניות ואם אתה נמצא באמצע שיחת טלפון או שיחת ווטסאפ השיחה פשוט תתנתק בכל מעבר מנקודת גישה אחת לשניה.
יתרונות תדר 2.4GHz לעומת 5GHz בחניון תת קרקעי
התקן בארץ מאפשר שימוש במערכות Wi-Fi בשני תדרים 2.4GHz ו- 5GHz. לכל תדר יש את היתרונות והחסרונות שלו. נסביר את השיקולים העיקריים בבחירת תדר למערכת ה- Wi-Fi בחניון שלכם:
- כיסוי רחב יותר: תדר 2.4GHz מציע טווח כיסוי רחב יותר בהשוואה לתדר 5GHz, דבר חשוב במיוחד בסביבה מורכבת כמו חניון תת קרקעי שבו יש צורך לכסות אזורים גדולים ומחסומים פיזיים רבים.
- חדירה טובה יותר: לתדר 2.4GHz יש יכולת חדירה טובה יותר דרך קירות עבים ומחסומים פיזיים, המאפיינים חניונים תת קרקעיים. זאת בניגוד לתדר 5GHz, אשר מציע מהירות גבוהה יותר, אך מתקשה יותר בחדירת מחסומים.
- מהירות גלישה: התדר 2.4GHz מאפשר גלישה במהירויות ריאלית של עד 70Mbps בעוד תדר 5GHz מאפשר מהירויות ריאליות של כ- 300Mbps. אולם כשמדובר בחניון תת קרקעי, אין צורך במהירויות גבוהות של תקשרות, הרי אין צורך בהורדה של קצבים גדולים אלא בשיחות טלפון, גישה לווטסאפ וצפייה ב YouTube. לשימוש כזה מהירות של 70Mbps היא מעל ומעבר.
- מחיר משתלם: מערכות בתומכות בתדרים של 5GHz הינן יקרות יותר ממערכות התומכות בתדרי 2.4GHz בלבד
- צריכת חשמל: מערכות בתומכות בתדרים של 5GHz צורכות ממערכות התומכות בתדרי 2.4GHz בלבד
נסכם את היתרונות והחסרונות בטבלה הבאה:
כפי שניתן לראות, כשמדובר בחניון תת קרקעי עדיף להשתמש במערכות בתדר 2.4GHz שנותנות מענה מספיק וחוסכות כסף גם בעלויות הרכישה של המערכת, וגם בעלויות החשמל לאורך זמן.
האם כדאי להשקיע במערכת בתקן Wi-Fi-6 בחניון תת קרקעי
התקן החדש של Wi-Fi-6 נותן מענה לקצבים גבוהים מאוד כאשר משתמשים בתרי 5GHz שיכולים להגיע ל- 900Mbps ואף יותר. מצד שני מערכות אלו יקרות הרבה יותר מציוד Wi-Fi סטנדרטי.
כפי שהסברנו, בחניון אין משמעות לקבלת קצב תקשורת גבוהה היות והשימוש ב- Wi-Fi בחניון הוא לצרכים בסיסיים של שיחות טלפון, ווטסאפ ו- YouTube, ולכן השקעה במערכות יקרות התומכות בתקן Wi-Fi-6 מיותרת ותייקר בצורה משמעותית את הפרויקט.
לסיכום – מהיא המערכת המתאימה ביותר לחניונים?
בעת בחירת מערכת Wi-Fi לחניון תת קרקעי, כדאי לשקול את הקריטריונים הבאים:
- שמירה על רציפות תקשורת: מערכת מנוהלת חשובה במיוחד לשמירה על רציפות התקשורת, במיוחד לשיחות טלפון ושיחות ווטסאפ, ומומלצת מאוד לחניונים תת קרקעיים שבהם איכות הקשר חיונית.
- טווח כיסוי ויכולת חדירה: תדר 2.4GHz מומלץ לחניונים תת קרקעיים בשל יכולת הכיסוי והחדירה הגבוהה שלו. השקעה במערכות התומכות בתדרי 5GHz אינה הכרחית ואף מיותרת.
- מהירות תקשורת: כפי שהסברנו, אין צורך בקצבים של מאות Mbps בחניונים ולכן אין צורך להשקיע סכומים גבוהים במערכות בתקן Wi-Fi-6 אלא להשתמש במערכות סטנדרטיות בתקן Wi-Fi-5 שעלותן נמוכה יותר.
- צריכת חשמל: אם חשוב לכם לשמור על עלויות סבירות, מומלץ לרכוש מערכות בתדר 2.4GHz שעלותן נמוכה יותר, ושצריכת החשמל שלהן נמוכה על מנת לחסוך בעלויות תפעול שוטפות.
לכן מומלץ להתקין מערכות מנוהלות, בתדר 2.4GHz בתקן Wi-Fi-5
צרו קשר עוד היום לייעוץ מקצועי ולבחירת מערכת ה-Wi-Fi המושלמת לחניון התת קרקעי שלכם!
כתיבת תגובה